Jumaat, 22 Mei 2009

PENENG>>>>aku rindu OT HPP.....


salam....lama sungguh x update blog ni...maaf la....sibuk3.....memang trlalu busy...

first skali nak citer pasal klinikal kat PENENG..... 2 bulan aku kt sana....sebulan buat psikiatrik..sebulan lagi buat medikal...huhu..memang BEST kat peneng....walaupun b4 gi sana banyak org citer peneng ni tu la...peneng ni ini la...tp bila dh pergi kat sana...baru tahu...best sangat kat peneng.... terapis2 kt sana pun best....diorang betul2 train kami betul2 as a student....n ajar kami semua skill yang diorang ada.....TAHNIAH kepada semua terapis2 kat sana...

first skali nak cerita pasal psikiatrik....hmm...hospital psikiatrik terletak di jalan perak.....jauh skit la...nasib la ada motor yang menemani aku....WQW 7996....hehehehe....pos tu dari sg buloh ke peneng...hehehhe.....mula2 gi sana memang bosan...hahha..bukan apa...maybe aku ni kureng skit kot psikiatrik nie....nasib la ada mr zamir n kak su......kalau x susah gak aku......aku kt sana ngan kamis.....dia pandnag aku...aku pandang dia...hahaha...masing2 x minat psikiatrik....blurrr je kami kat sana......seminggu kat sana...tiba2 kak huda datang....dr uitm...klinikal sana gak...aku kenal kak huda ni time praktikal kat hukm ari tu...ok la...hehehe....x la bosan sangat...ketua kat sana...puan niza...garang...tp garang2 dia macam mak kita.....kadang2 rindu mak.....tgk puan niza je...hehehhehehe..biasa la...mak kan...hehehehe...... tapi mr zamir n kak su memang banyak tolong kami kt sana...mekasih banyak2.....terutama time explain kt kami nak guna assessment tag,cansas, n FAA,,,,huhuhu....kalau x blurr jer kami......aktiviti ngan pt pun best gak.....setiap ari selasa ngan khamis...kami ada xtvt padang....so...memang best...tp aku nie...x tahu sangat la nak buat acara aerobik...hahha...kelakar sangat...kadang2 main bental jer...nasib la...huhuhuhuhu.......selalu kami main bolan beracun, music chair, hand ball...n first in my life...main bola jaring...best gak main bola jaring...hahaha...aku ngan mr zamir nie...selalu jer berebut bola...nmpak mcm kami jer lebih dr pt....hehehe....macam2 kenangan ada kat sini.....best bangat.....

praktikal kedua.....medikal n neuro....hmm...di sinilah bermula.....aku suka peneng...sbb apa? sbb semua org kenal occupational therapy....n semua org tau fx ot kt sana....x payah aku nak menerangkan segala-galanya...... kat sini aku kerja bawah miss muni....utk in pt..kalau out pt plak selalu duk ngan mr fazli, kak zakiyah n miss shima'....semuanya best!!!...kt sini memang ramai pt....x kira la in pt atau out pt....satu hari dekat 15-20 org pt.....sampai sakit pingang dibuatnya....tp x per....memang best....kt sini pun aku de wat endokrin...under miss mira...hehehhe....ada gak gi neuro sx...ngan puan liza....n icu...ngan miss wani....penah gak naik CRW...ngan mdm kaliamah....semuanya baik2....n ajar student betul2...banyak skill terapis yg aku pelajari.....miss oii pun banyak membantu...dia banyak ajar student....walau pun kdg2 kita kena cpt tangkap apa yg dia ckp...hehehhe......kelakar gembira....semua ada kat sana......hehehehhehehhehe..........harap2 dapat kerja kat peneng.....dh janji ngan miss oii...heheheh.......kuang2......

apa2 pun....klinikal memang best......anyway thank kt semua terapis yang ada kt peneng...iaitu.:
mdm oii...mdm eng....mdm kaliamah...mdm nieza....mr fadhil.....mdm liza....mr zamir...kak su....miss muni....mr fadzli...kak zakiyah...miss shimaa....miss muni...miss wani....miss vino...miss aini...kak atifah...kak ana.....miss ku...miss isma....n x lupa....kak rosnah....uncle gunasen....kak juma....n,,,en azly....thank u semua ya..................rindu banget sama kamu semua...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

banyak juga xtvt yg aku n kawan2 n terapis wat kt peneng..... ha...kalau nak tahu...aku kt peneng ...nagna kamis,...ayong...n tavad..... mula2 kami der gi bukit bendera...penant juga naik kete api naik ke puncak...hahahaha...tp best...pemandangan yg menarik...dpt tgk seluruh peneng......xtvt lain...ngan terpais...berkelah kat batu feringgi...memang best...ngan student uitm....pengalaman yg x dpt dilupakan....aku ngan en zamir la paling lama berendam...n kat sini juga la camera ayong basah kena ombak...nasib baik skang leh guna lagi..kalau x...nangis x berlagu la ayong...hehehe....pass tu kami gi pc fair sama2...komboi naik motor....makan2 kt gerai tepi pantai area queensbay... pastu gi queensbay ngan miss muni...paling kelakar....sbb ada adengan miss muni bawa kereta...hahahahah...opsss....tu rahsia kami berempat jer...hahahaha...memang kelakar....miss belanjar makan chicken rice shop....then tgk jangan tegur....hahaha.....bising betul tavad dalam pawagam....terganggu concentrate aku...huhhu...si ayong plak...beriya2 nak tgk.....tp dia yg over takut....dush!!!!!!....time last day...aku gi makan2 nagan kak su...mis muni...n miss noraini...n last day!!! kami gi jusco......membeli belah utk potongan harga serendah 70%...hahaha.....miss mira yang bawa!!!!!!>.......mekasih miss mira...hehehehehehhehehehehheh............ kenangan terindah yang pasti x kan aku lupakan di sana......

habis je klinikal kt sana...balik kskb...terus jer exam...wa..mati la...dh la x study...terus exam...huhuhuhuhuh...otap n otps....dua2 paper susah..pass tu viva n osce.....huhuhu...... tapi alhamdulillah....berkat tunjuk ajar lecturer...aku lulus dengan cemerlang...alhamdulilah....aku capai target aku.....aku der dua sem lagi kat sini......x sabar nak habis....huhu..pas ni bz ngan sem depan...sem 5....belajar peadeatrik.....huhuh...n sem 6.... gereatrik...huhu...research lagi..pening pale aku.....research tu la yg buat aku pening....x tahu la...hope semuanya ok....hehehehhehehhe.......

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails