Sabtu, 11 Disember 2010

.:::THANKgoD I found U:::.

assalamualaikum...
agak lama diri ini tidak mula menulis di lembaran ini..
hurm...sejak mula bekerja...
dan kesibukkan sering melanda diri...

sekarang...
im working at general hospital...penang HOSPITAL..
as registered OCCUPATIONAL therapist...

dan...
i meet s0meone...
dat makes my life...
my dreams...
my breath....
n my day....
lebih berharga...
thank to u dear...
terima kasih ALLAH...
h0pe so...she d d 0ne that ....
will make my life ...
better... n better..

i LOVE her so MUCH....
SNSS....

ikhlas..
ASRI MAKHTAR>>>>

Khamis, 29 Julai 2010

..::CONTEST HITAM ITU MENAWAN::..


diri ini join contest lagi...harap-harap ada peluang......

HITAM ITU MENAWAN

CONTES HITAM ITU MENAWAN

  1. menjadi follower missyaniabdullah..
  2. gamba mesti hitam putih..korang edit la jadi hitam putih
  3. gamba bebas janji hitam putih..
  4. buat entry khas dalam blog korang kenapa korang suka pic itu dan linkkan kepada belog missyaniabdullah
  5. kena letakkan banner contes di side bar belog korang...and mesti linkan pada belog missyaniabdullah
  6. sila tinggalkan link korang di bawah contes ini..senang nak usha
  7. tag kan kepada 5 rakan blogger yg lain
  8. contes bermula pada 1hb Julai 2010 - 31 Julai 2010..keputusan akan diberitahu seminggu dr tarikh tutup.
  9. hadiah menanti anda : 1st place - album gamba 2nd place -coklat 

gambarnya ada lah.....

kenapa saya suka pic ini???
Sebab pic ini kenangan abadi saya di rumah abadi ketika ke kuala kangsar, perak darul ridzuan...
di ambil menggunakan handphone N97mini...

5 org yang di tag...

..::GREAT MOMENT WITH PARENT::.. contest by Sachi-Asukai

saya JOIN centest lagi!!!!


dan inilah contestnya.....
SANGAT BERMAKNA...
SAAT SAAT INDAH BERSAMA IBUBAPA....
kalau nak join... pergi la pada page SACHI-ASUKAI

i call MAMA because I LOVE U... that the POWER of LIFE

dan INILAH gambar untuk pertandingan itu~~~~~~

KENAPA SAYA SUKA GAMBAR INI
gambar ini di ambil di dalam kereta ketika kami pulang balik daripada kampung (PULAU PINANG) dan ketika itu adalah BALIK bercuti untuk HARI RAYA....... kenangan di dalam perjalanan yang panjang... HEHEHE...... bukan senang nak bergambar..hehehe...

KENAPA SAYA SAYANG MAMA SAYA
kerana dialah ibu yang melahirkan saya dan tidak pernah merintih untuk membesarkan saya... dan sentiasa SABAR dengan kerenah ANAK-ANAKNYA....

TAG KEPADA 2-5 RAKAN
saya tag kepada dua org rakan saya yang aktif berblog ini.....

SEKIAN...TERIMA KASIH..
SEMOGA SAYA BERJAYA YA>>>> 

Khamis, 22 Julai 2010

..::KENANGAN PRAKTIKAL ORTHOPEDIK::..

ASSALAMUALIKUM
SALAM SEJAHTERA
SALAM HORMAT
SALAM UKHWAH
SALAM WASILAH
HEHEHE...berapa banyak salam da......
SALAM SEBAGAI TANDA PEMBUKA BICARA...
Ha.. hari ini saya masih lagi menanti kedatangan abg2 atau kakak2 posto untuk penenpatan posting kerja saya sebagai JURUPILIH PERUBATAN CARAKERJA.. uih... hehehe

tak pa la...untuk mengelakkan kebosanan itu.. tiba-tiba saya terpanggil untuk berkongsi pengalaman-pengalaman berPRAKRIKAL di PENEMPATAN KLINIKAL sepanjang tiga tahun saya menuntut ilmu di KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU SUNGAI BULOH. kira mcm share pengalaman la ni.... hehehehee...sapa2 silalah komen nanti... hahah...buat adik2 JUNIOR kat kolej tu...sudi2kanlah menjengah nya... sbb lepas ni anda pulak yang pergi berklinikal .... apa2 pun SEMOGA BERJAYA abg senior ni ucapkan....hahahhahaa...
student praktikal lagi ramai daripada terapis..


baiklah...saya mulakan pengalaman klinikal saya ini... bagi klinikal ORTHOPEDIK....
TEMPAT: PUSAT PERUBATAN UNVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (PPUKM)
NEGERI: SELANGOR DARUL EHSAN
SEMESTER : TIGA (2008)

INi adalah klinikal pertama saya....actually yang first adalah observation...tp observ saja kan....so..x kira lah... maka dengan itu..inilah pengalaman klinikal yang pertama.....

best...memang best praktikal kat sini....masa saya praktikal kat sini saya telah diberikan di bawah pemerhatian PUAN AMLA (utk minggu 1 dan 2) dan EN DIEN (minggu 3 dan 4)... hehehhe....memang best..banyak kenangan yg berlaku disini....
ha..inilah dia PUAN AMLA.. masa ni dia tgh berbadan dua.. COMEL KAN?
 KITA IKUTI KISAH KU BERSAMA PUAN AMLA DULU>>>
Puan Amla ini.....garang juga orangnya pada awalnya lah ya... hehehehee...... tp lama ke lama... dia ni sama kepala juga dengan diri ku nie....ha...duk bawah dia ni..kena rajin....tak boleh malas-malas... kalau malas2 nanti dia marah..(biasalah kan..kalau tak smpai bila2 la student tak pandai..betul tak??) hehehehhee.... dan masa dengan dia...selalu juga la saya ni turun naik wad SPINAL kt PPUKM tu...sbb dia incharge utk WAD tu la..... mula2 praktikal memang blurr...tak th apa..lumrahla kan...tp dengan PUAN AMLA ni la banyak saya blaja... Antaranya macam mana nak guna Goniometer dengan betul.nak buat assessment utk patient..konsep intervension....dan semua lah...dan ilmu yg dia ajar paling sy rasa bertuah sy dapat...adalah membuat kes study.... saya sangat gembira sbb dia ajar sy buat kes study dgn dia.. sbb nya..dia ajar saya SATU-SATU k.... bukan main ajar mcm tu je... SATU-SATU dia ajar!!! mcm mana nak buat kes study yg baik... smpai sy sem 6 sy pakai ilmu tu....alhamdulilah..kes study sy tak pernah mengecewakan....hehehe... TERIMA KASIH PUAN AMLA...hehehehee....

inilah MR DIEN....yg sebelah tu CIK HASLINA..terapis juga..

JOM KITA BERKENALAN PULA DENGAN MR DIEN NI!!!

hehehe...dengan en dien ni lagi lah sempoi..masa sy praktikal kt sana...dia br je masuk kerja..sama fresh graduate ag la masa tu....hehhehee....dia ni sangat2 sempoi.....hahaa...dengan dia ni selalu jugalah naik turun ward ORTHO... huahauhaua.... dia pun incharge untuk pt amputation..banyak sgt kes amputation kat sini...kesian tgk kadg2...tp nk buat mcm mana kan...hahhahaa..... dia ni pun banyak ajar mcm mana nak buat bandage utk amputation....nak buat ADL TRAINING ngan pt...dan lain2 lagilah...dengan dia ni..asyik ketawa je....satu persamaan kami...kami SAYANG DATO SITI... hehehehhee..leh plak cm tu kan...haha...dorg sibuk kata muka saya sama ngan diew...ish...jauh la beza..kuikuikukuiikuikuikuik.........
dan rakan2 yang sama praktikal ngan saya kat sini..nak tahu sapa??????

budak kelas saya ada tiga orang iaitu saya, ROSANORZIE, dan FARHANA HASHIM...

then ada senior saya batch 22 dua orang yang buat elektif masa tu..iaitu KAK DAYANG (elektif peadeatrics) dan juga KHALIZAH (elektif burn)

dan pada masa yang sama...ramai student wat praktikal kat sana...antarnya daripada...
DEGREE OT UiTM
DEGREE OT UKM
DIPLOMA OT UiTM

itulah kisah saya di PPUKM....dan bawah ni saya selitkan antara memori-memori indah saya di sana.....
pendangan dalam bilik rawatan
masa sama-sama gotong royong kemaskan bilik rawatan..


kek masa jamuan raya..sedapppppppp
hadiah cenderahati dari kami semua...untuk terapis PPUKM

 

   

Rabu, 21 Julai 2010

..::ANUGERAH UNTUK BLOG::..

asSALamUaLaIkum..
hari ini diri ini sungguh merasa terpanggil untuk memberikan award kepada sahabat-sahabatku yang ada blog....DAN sepanjang saya berblog ini...saya merasakan sudah masanya saya menyediakan ANUGERAH BLOG untuk mereka...WALAUPUN hanya sekadar SUKA - SUKA sahaja.... Namun tidak mengapa... yang penting kita ikhlas untuk memberikan....kan..kan..kan...
<>
anugerah ini saya berikan setelah saya mengkaji BLOG-BLOG sahabat saya ini.... makan dengan ini......terimalah....
 
ANUGERAH BLOG ASRIZONE
ANUGERAH BLOG PALING COMEL
ANUGERAH BLOG PALING SEMPOI
ANUGERAH BLOG PALING BERINFORMASI
ANUGERAH BLOG PALING UNIK
ANUGERAH BLOG PALING ILMIAH
ANUGERAH BLOG PALING MELETUP
 
DAN pemilihan yang dibuat oleh SAYA sendiri...
dan saya menganugerahkannya kepada.......
 
ANUGERAH BLOG PALING COMEL

ANUGERAH BLOG PALING SEMPOI
ANUGERAH BLOG PALING BERINFORMASI
ANUGERAH BLOG PALING UNIK 1

 
ANUGERAH BLOG PALING UNIK 2
 SAUDARI NFAHK'S BLOG (LANUN CONTEST)
 
ANUGERAH BLOG PALING ILMIAH
 
ANUGERAH BLOG PALING MELETUP
 
YEAH!!!!
ITULAH para pemenangnya......
dan para pemenang....
mesti ada syarat taw......
saudari-saudari yang memenangi anugerah ini....
perlulah meletakkan banner kemenangan ini (pastikan amik banner anda ya..jangan amik banner kemenangan orang lain pulak) di bahagian tepi blog anda.......
DAN
jawablah soalan-soalan saya ini....
(plz... porting la sikit)
Jawab soalan ini bermakna kamu semua kenalah buat satu post mengenai anugerah yang diterima ini.....

SOALAN-SOALANNYA adalah......

1.PERNAH ANDA MENERIMA APA-APA ANUGERAH BLOG SEBELUM INI? JIKA PERNAH SENARAIKANNYA DAN DARI MANAKAH ANUGERAH ITU DIPEROLEHI?
2. apakah perasaan anda setelah menerima anugerah ini daripada saya?
3.BILAKAH TARIKH BLOG ANDA DILAHIRKAN? (I MEANS FIRST TIME BLOG KAMU DIBUAT LA)
4. macamana terdetiknya perasaan anda untuk membuat blog? atas dorongan siapa? pengaruh siapakah? dan apakah tujuan atau halatuju blog anda sebenarnya?
5. APAKAH HARAPAN ANDA TERHADAP BLOG ANDA?

TAHNIAH DIUCAPKAN PADA PARA PEMENANG....SEMOGA KITA BERTEMU LAGI DIRUANG MAYA INI..INSYALLAH....
 

Selasa, 20 Julai 2010

..::AWARD::..

Assalamualaikum~~~~~~
wah...first time dapat AWARD BLOG...
dari sahabatku....
AYONG.....
terima kasih AYONG~~~~~~~

SOALAN YANG DIBERIKAN OLEH SAUDARI AYONG..

1.APA PERASAAN ANDA SETELAH MENERIMA AWARD INI?
Alhamdulilah....sangat berbesar hati wahai Saudari Ayong.. Terima Kasih atas penghargaan ini.....Saya sangat bersyukur dan gembira sekali....Agaknya beginilah perasaan Dato' Siti Nurhaliza apabila menerima anugerah kan?? Hehehehehe....

2. ADAKAH ANDA BERASA BERSEMANGAT UNTUK BERBLOG SELEPAS INI?
Pasti!!!!!! Semangat itu sudah pasti ada...hehehehehee

NANTIKAN...SIAPA PULA YANG BAKAL MENERIMA AWARDS DARIKU SELEPAS INI..

..::AKU KINI DJ CTFM::..

ASSALAMUALAIKUM

KINI SAYA MENJADI DJ DI RADIO ONLINE DI ..

CTFM - INSPIRASI MUZIK SITI NURHALIZA

bersama saya setiap hari SABTU dari jam 9.00 malam ke atas...

dengarkan CTFM di sini

dan lihatlah profile DJ saya di sini

dan juga mengenai CTFM hanya di sini...
Related Posts with Thumbnails